Skip to content

За четвърта поредна година се провеждат Дни на медиацията във Варна

32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

За четвърти път Варна ще бъде домакин на Дните на медиацията у нас, съобщават от Камарата на медиаторите в България и Институт “Итера”.

В рамките на честването, на 12 ноември от 10:00 ч. в зала „Варна“ на Община Варна, ще се проведе и първата конференция на тема „Медиацията в образователната институция“, която е част от събитията, целящи да популяризират медиацията, като най-ефективния начин за извънсъдебно решаване на спорове.

Организатори на форума са Регионалното управление на образованието- Варна, Камарата на медиаторите в България и Институт „Итера“.

Целта на конференцията е обмяната на идеи и добри практики, свързани с разработването и внедряването на училищни политики за прилагане на методите на медиацията в образователните институции.

Сред останалите тематични направления на срещата са и такива като „Училищни политики, свързани с внедряването на медиацията в образователните институции” и „Приносът на медиацията при разрешаване на конфликти в образователната институция”.

В конференцията във Варна участие ще вземат педагогически специалисти,  представители на образователни институции и други заинтересовани от темата лица от цялата страна.

В Организационния комитет на престижния форум във Варна влизат д-р Венцеслава Генова, д.и. – началник на РУО- Варна и председател на организационния екип, Лиляна Савова- Председател на УС на Камара на медиаторите в България, медиатор и обучител по медиация, Венета Иванова – Член на УС на Камара на медиаторите в България, медиатор и обучител по медиация, Йорданка Христова – старши експерт по ОСО в РУО-Варна, медиатор.

Кулминацията на събитията ще е Денят на медиацията на 13 ноември.

Организатори са Камара на медиаторите в България, Окръжен съд- Варна и Институт „Итера”.

На 13 ноември в зала 3 на хотел „Черно море“ от 10,00 за четвърти път по този повод ще се съберат представители на държавната и местната власт, на съдебните институции, на Варненската адвокатска колегия, на академичните среди в морската столица, на представители от основното и средното образование в града, както и на неправителствени и бизнес организации, медиатори, експерти по преговори и управление на конфликти.

Основен организатор на събитията в рамките на дните на медиацията са Камарата на медиаторите в България и Институт „Итера“.

Камарата на медиаторите в България е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Сред основните цели на камарата са създаването на условия за развитието на медиацията в България, популяризирането на извънсъдебните способи за разрешаване на спорове, популяризирането на добрите практики в областта на медиацията и извънсъдебното разрешаване на спорове, защитата на интересите на членовете на сдружението при осъществяване дейността им като медиатори, създаването на професионални и етични стандарти.

Камарата работи и в посока осъществяването на методическа и консултантска подкрепа на неправителствените организации, работещи в областта на медиацията, изграждането и подпомагането на партньорства на различни нива, реализирането на медийни кампании, осъществяването на сътрудничество с публични национални и международни институции.

През 2018 г. Денят на медиацията се проведе при огромен успех във Варна, при сериозно участие на над 200 представители на държавната и местната власт, съдебните институции, варненската адвокатска колегия, университетската общност, основното и средното образование, неправителствените организации и бизнес организации, медиатори, експерти по преговори и управление на конфликти.

Във Варна официалното честването на Деня на медиацията стартира на 11 ноември 2016 година.

Запишете се в нашият бюлетин

Абонирайте се за имейл бюлетините на Итера, за да бъдете винаги и навременно информирани за новостите

Споделете статията

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp