На 17 ноември във Варна беше отбелязан Денят на медиацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

За втора поредна година Варна демонстрира на практика какво представлява медиацията, като събра всички институции, организации и медиатори заедно и представи видими резултати при споразуменията.

Събитието се организира от Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове и Окръжен съд- Варна в партньорство с Център за разрешаване на спорове и има за цел популяризиране на този нов, но извънредно ефективен начин за извънсъдебно решаване на спорове.

През 2017 година, в рамките на Деня на медиацията във Варна се проведе и официалното награждаване на победителите в Първото по рода си в България национално състезание по медиация за студенти. То се организира от Център за разрешаване на спорове, в рамките на проекта „Медиация в подкрепа на бизнеса: Насърчаване на справедливото и целесъобразно разрешаване на спорове чрез съдебни програми за медиация“, финансиран от фондация „Америка за България“.

По време на събитието беше представен най-новият филм с истински истории от медиацията.

Входът за събитието беше свободен за всички желаещи да научат повече за този извънсъдебен начин за разрешаване на спорове.

Програмата включваше официално откриване, приветствия на официалните гости, представяне на резултати от дейността на Окръжен и Районен съд- Варна в сферата на медиацията, както и на резултати от дейността на Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове „Итера“. Бяха представени актуални проекти и практики в областта на медиацията в България.