На 27 април, съвместно с РУО-Варна, представихме резултатите от съвместната ни работа при въвеждането на медиацията в 6 детски градини в област Варна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

С радост споделяме отзиви от изминалото ни събитие, на което разказахме за резултатите от пилотното приложение на медиацията в шест детски градини в България.

Вероятно вече знаете, че Академия Миротворци е първата българска методика за развитие на емоционални компетентности чрез методите на медиацията. През последните шест години работихме много, за да създадем практически приложим подход, съобразен с международните научно – доказани стандарти, свързани с детското развитие. Академия Миротворци има разгърната методология за приложение на медиацията на всички нива в образователната система – детска градина, училище и университет! Но най – важно от всичко е, че включва всички участници в образователния процес – деца, родители и педагогически специалисти.

През целият период, срещите ни с всички педагогически специалисти и експерти в областта ни даде възможност да тестваме концепцията си в реална среда и да анализираме резултатите, за да достигнем до най-доброто финално решение.

На 27 април, съвместно с РУО-Варна, представихме анализа на резултатите от съвместната ни работа и за пръв път обявихме резултатите от невро-психологичното изследване на въздействието на нашия „Мост на мира“ върху децата. Ето тук, можете да разберете повече от самата д-р Женя Лазарова – невроучен и управител на Neuroeconomics Labs. Тя създаде изцяло дизайна на изследването и го проведохме при изключително високи стандарти, за което най-искрено ѝ благодарим за професионализма и отдадеността към процеса!

 

В това видео можете да чуете от първо лице мотивите на представителите на РУО-Варна и директорите на шестте детски градини, да се включат в приложението на този иновативен подход за развиване на емоционални компетентности и управление на конфликти. Важно е да споделим с вас, че имахме пълната им отдаденост и готовност да се впуснат в предизвикателствата ни и точно заради това, постигнахме този успех! Не защото е задължително или принудително участието им, а защото имаха осъзнаването и потребността от развитие и надграждане!

 

 

А това, е най-важната част – видеото, в което децата и техните родители разказват за базовите емоции и за това, на което Академия Миротворци ги учи.