Наградени бяха победителите в конкурса за есе „Медиацията в моите представи“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

В навечерието на празника на българската просвета, култура и славянска писменост, бяха наградени победителите в традиционния конкурс за есе на тема „Медиацията в моите представи“.

Организация и церемония

Конкурсът, който се провежда за четвърта поредна година, е организиран от Институт „Итера“Университетски център по медиация – ИУ-Варна и Окръжен съд – Варна. На официалната церемония, проведена в Икономически университет – Варна, присъстваха съдия Марин Маринов, председател на Окръжен съд – Варна, Лиляна Савова, председател на УС на Институт „Итера“, доц. д-р Генка Рафаилова, ръководител на Университетски център по медиация (УЦМ), и гл. ас. д-р Диана Димитрова, координатор на центъра. Те обявиха и наградиха победителите в конкурса.

Победители

Ученическа категория:

  • Първо място: Калина Ковачева от 10 клас в СУ за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“
  • Второ място: Константин Найденов от варненската търговска гимназия „Г.С. Раковски“
  • Трето място: Стелиана Димитрова от училище „Ив. Вазов“, с. Любен Каравелово, Симона Панайотова от Пета езикова гимназия и Яна Костадинова от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“

Студентска категория:

  • Награда: Иванина Димитрова от ИУ – Варна

Награди

Организаторите бяха подготвили специални награди за победителите в конкурса и грамоти за участие. На събитието присъстваха учители и ментори на учениците, към които организаторите изказаха специални благодарности за напътствията и подкрепата на младите хора при работата по темата.

 

Конкурсът „Медиацията в моите представи“ продължава да насърчава младите хора да изследват и изразяват своите възгледи по важни обществени теми. Есетата на участниците ще бъдат издадени в дигитален вариант и публикувани на сайта на Институт „Итера“- www.itera.bg, което дава възможност на по-широка аудитория да се запознае с техните виждания и идеи.