Представяме Ви нашите нови продукти- част от авторската методика на Институт “Итера” за прилагане на медиацията в образованието

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Здравейте приятели на Институт “Итера” 🙂

За нас е удоволствие да Ви представим нашите нови продукти- част от авторската методика на Институт “Итера” за прилагане на медиацията в образованието в рамките на проекта “Академия Миротворци”- за образование без агресия!

  • Създадохме процедура за въвеждане на медиацията в образованието, съобразена с всички законови изисквания.
  • Разработихме авторски ресурси за развитие на емоционални компетентности и здравословни стратегии за справяне с конфликти при децата.
  • Създадохме “МОСТ НА МИРА” – образователен ресурс, съчетаващ в себе си етапите на процедурата по медиация, адаптиран за деца.

Представяме Ви и нашите авторски дигитални герои- Александър /на 10 г./ и София /на 5 г./.

Картите с емоции са съобразени с възрастовите специфики и потребности на децата. Разработени са в съответствие със съвременните психотерапевтични подходи и са насочени към развитие на емоционални компетентности.

Подходящи са за приложение както при групови занимания (детски градини, училища, психологични и логопедични практики и др.) така и у дома, в семейна среда.

„Мост на мира“ превежда децата през етапите на процедурата по медиация под формата на игра, като им дава възможност да достигнат до творчески решения, които удовлетворяват всички участници- т.нар. WIN – WIN стратегия.

Етапите на медиацията са доказно ефективен алгоритъм за намиране на решения, като изгражда у децата критично мислене, ефективни стратегии за справяне в трудни ситуации и насърчава комуникативните им умения.

Играта е подходяща за приложение в детските градини или центрове за работа с деца, където конфликтите между децата са ежедневие, а изграждането на умения за комуникация и справяне с конфликти са сигурна инвестиция в бъдещи емоционално интелигентни личности.

🌐 Информация за всички дейности и събития на Институт „Итера“ можете да откриете в интернет сайта ни: itera.bg