Във Варна ще се проведе второто състезание по медиация за ученици

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Във Варна ще се проведе второто Състезание по медиация за ученици Събитието се организира на 19 Октомври от Институт „Итера“ и Камара на медиаторите в България, с подкрепата на Община Варна, Дирекция „Превенции“

Единственото в България състезание по медиация за ученици ще се проведе във Варна на 19 Октомври 2019 г.

Събитието се организира от Институт „Итера“ и Камара на медиаторите в България.

Част е от проекта „Превенция на насилието в училище чрез методите на медиацията“, който се организира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Превенции“.

Целта на състезанието по медиация е да даде на учениците практически техники и умения за водене на преговори, управление на конфликти и ефективна комуникация.

Състезанието се провежда за втори път в България. В него ще вземат участие ученици от училищата, които се подготвят за въвеждане на процедурата по медиация в образованието.

Всички желаещи да се включат в състезанието, трябва да заявят своето участие до 14 Октомври 2019 г., като попълнят електронната форма на интернет сайта на Институт „Итера“- www.itera.bg.

Едно училище може да излъчи 1 отбор от 4 души.

Спечелилите първо, второ и трето място ще бъдат обявени по време на официалното честване на Дните на медиацията на 13. 11. 2019 г. от 10.00 ч.

В рамките на официалното честване ще се проведе и награждаването на победителите в Първото в България състезание по медиация за ученици.

Всички участници в състезанието, училищата и техните треньори ще получат сертификат за участие.

Спечелилите първо, второ и трето място ще получат диплом, плакет и предметни награди, осигурени от партньорите на Камара на медиаторите в България.

Проекта Медиация в училище“ е иновативен проект, който се реализира за пръв път в България. Организатори са Камара на медиаторите в България и Институт Итера“, с подкрепата на Регионално управление на образованието- гр. Варна и Община Варна, Дирекция Превенции“.

A Проектът на Институт „Итера“- Академия Миротворци беше избран сред 12 проекта от общо 136 и екипът ни вече е част от Акселераторa на ПРОМЯНАТА.